Kunstnyt - fra Statens Museum for Kunst

Ny udstilling

RETHINK Relations 
Udstillingen på Statens Museum for Kunst fokuserer på den skærpede bevidsthed omkring relationer og sammenhænge som klimaforandringer medfører. Der vises blandt andet værker af internationale stjernekunstnere som Tomás Saraceno og Olafur Eliasson. Udstillingen er en del af et større samarbejde mellem Statens Museum for Kunst, Den Frie Udstillingsbygning, Kunsthallen Nikolaj og Alexandra Instituttet.Gratis.
31.10.2009 – 05.04.2010

Læs mere om RETHINK her


Night Music Gallery: Stella Polaris og co.

Nu følger Danmarks største chill-out koncept og Statens Museum for Kunst op på de sidste års store tilløbsstykker og har sammensat et nyt program med nogle af tidens mest spændende nye musiknavne suppleret med Stella Polaris’ egne toner.
For fjerde gang bydes der indenfor til en maratonaften med live musik og international samtidskunst. Bag musikken står Hannah Schneider, Quadron, en endnu hemmelig gæst og naturligvis Stella Polaris.
Arrangementet kulminerer med åbningen af museets store særudstilling ”RETHINK Relations”. Frem til midnat er der gratis entré til koncerterne samt til museets særudstilling. Gratis.
31.10.2009 kl. 19

Læs mere om Stella Polaris her


Omvisninger i alle afskygninger

Dygtige fagfolk guider publikum i alle højder rundt i samlingerne i omvisninger i adskillige genrer.

Temaomvisninger
Tag blandt andet på oplevelse i samlingerne og få en fagkyndig indføring i ophængningerne helt gratis med:

”Introduktion til kunst omkring århundredeskiftet”. Onsdag 21. oktober kl. 17 og søndag 25. oktober kl. 14.
”At rejse er at leve – mødet med andre kulturer”. Onsdag 28. oktober kl. 17 og søndag 1. november kl. 14.

Offentlige omvisninger
Desuden byder museet på faste offentlige omvisninger i blandt andet særudstillingerne, Den Kongelige Afstøbningssamling og børneomvisninger for de mindste. Alle offentlige omvisninger er gratis.

Særudstillingsomvisning. Hver onsdag kl. 17 og lørdag og søndag kl. 14.
Introduktion til Den Kongelige Afstøbningssamling. Hver søndag kl. 15.
Børneomvisninger i samlingerne. Hver lørdag og søndag kl. 13.

Læs mere om museets aktuelle aktiviteter her

Nature Strikes Back 
En omfattende udstilling, der i anledning af FN’s klimakonference i København skildrer relationen mellem menneske og natur i alle kunstarter fra antikken og frem til i dag. Det vidtfavnende, men nøje iscenesatte udstilling leverer en højaktuel fortælling om menneskets syn på naturen gennem tiden. Fra den poetiske og symbolbårne forestilling mellem menneske og natur, der både kunstnerisk og intellektuelt blev etableret tilbage i antikken, til den moderne tids forsøg på at fortrænge og marginalisere naturen. Udstillingen peger også på det brud, der sker med ideen om at kunne beherske naturen, når den pludselig slår igen og gør sig manifest i vores bevidsthed. Entré.
09.10.2009 – 7.3.2010

Det Kunstfærdige Billede. Haarlem-manieristerne 1580-1600
Udstillingen handler om Haarlems fødsel som centrum for trykkekunsten i årene 1580-1600. Med over 70 kobberstik i verdensklasse viser udstillingen eksempler på de besynderlige, betagende og på alle måder bemærkelsesværdige billeder, der kendetegner den haarlemske – og hollandske – kunst på tærsklen til 1600-tallet og den hollandske guldalderkunst. Udstillingen i Kobberstiksamlingen sætter fokus på den dynamiske udveksling mellem kobberstikket som et reproduktivt medie og som en selvstændig kunstform og giver samtidig et indblik i den billedverden, der kendetegner Haarlem i slutningen af 1500-tallet. Gratis entré.
10.10.2009 – 17.1.2010

Hoppetosserier 
En børneudstilling med plads til krumspring og dadutspring. Kroppen skal tale – så det er frem med grimasser, spring og kolbøtter. Statens Museum for Kunst har inviteret Drømmekonsulenterne Karl Stampes og Espen Brandt Møller til at lave en udstilling for børn i alle aldre, men især for de 2-6-årige. Udstillingen bliver et sted, hvor drømme og virkelighed bliver et. Den byder på et samspil mellem kunst og krop og inviterer børnene til at udforske kunsten gennem leg og bevægelse. Gratis entré.
- 25.4.2010


Børnenes efterårsferie på SMK

Der er masser af aktiviteter for børn i efterårsferien både i Børnenes Museum for Kunst og på Scenen.

At rejse er at bevæge sig
Man kan rejse på mange måder; til fods, i bil, med fly eller måske på et flyvende tæppe. I børnenes efterårsferie laver vi transportmidler, der kan bringe jer, hvorhen I vil. Det er kunstnere, der underviser og hjælper. 
Børnenes Værksted har åbent i uge 42 tir.-fre. kl. 10.30 – 16.30, lør. kl. 12.30 – 16.30, søn. kl. 11.30 – 16.30.
Gratis entré til museet, men det koster 30 kr. at deltage i Værkstedet. Billetter kan købes i Billetsalget kl. 10-15.45.

Røverhistorier med Hans Laurens
Onsdag og fredag i børnenes efterårsferie sætter forfatteren Hans Laurens fantasien i sving med sine røverhistorier og andre fortællinger, der knytter sig til den aktuelle særudstilling om Abildgaard. 
Onsdag den 14. oktober og fredag den 16. oktober kl. 13. Gratis.


Natteravnenes paradis

Kulturnatten på SMK
Museet slår atter dørene op for byens natteravne på årets Kulturnat. 
Der vil blandt andet være mulighed for at høre kultur- og fremtidsforsker Maria-Therese Hoppe komme med et debatskabende oplæg om nye æstetiske idealer for kroppen. Desuden kan man opleve Paul Schiøtt, der er redaktør på Svikmøllen, i et underholdende indlæg om satiren og dens udvikling fra Abildgaard til Svikmøllen i dag. Der vil også være særomvisninger i Abildgaard udstillingen samt snigpremiere på den nye udstilling ”Nature Strikes Back”.

Aftenen afsluttes af Master Fatman og venner, der spreder kærlighed, erotik og forløsning i en sanserig lounge fra museets scene. 

Se aftenens fulde program her.

Fredag den 9. oktober kl. 18-24. Adgang med Kulturnatpas.RETHINK Relations

Ny offentlig omvisning om samtidskunst
Gå med på opdagelse i den nyeste kunst. Omvisningen tager sit udgangspunkt i den nyåbnede udstilling ”RETHINK Relations”, der fokuserer på den skærpede bevidsthed omkring relationer og sammenhænge som klimaforandringer medfører. Der vises blandt andet værker af internationale stjernekunstnere som argentinske Tomás Saraceno, svenske Henrik Håkansson og dansk-islandske Olafur Eliasson.
En omvisning der ser på, hvordan samtidskunstnere arbejder med meget forskelligartede udtryk og strategier, og hvordan vi som beskuere i mange tilfælde får en helt ny rolle i mødet med den nyeste kunst.
Hver lørdag kl. 15. GRATIS
Billetter til omvisningen kan hentes i Billetsalget fra en time før start.

Læs mere om omvisningen her

Læs mere om RETHINK Relations her


CPH:DOX rykker ind på SMK

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX går i klimamode i samarbejde med Statens Museum for Kunst. I den anledning kan publikum opleve animationsfilm i museets biograf, artist talks og en eksklusiv udgave af den amerikanske multikunstner DJ Spookeys audiovisuelle show Terra Nova – Sinfonica Antarctica.
Uge 46 - Læs mere om programmet her


Nyt: Omvisning med værkstedsbesøg

Statens Museum for Kunst byder på et helt nyt omvisningstiltag med tilhørende værksted for voksne. I en ny omvisningsrække på fire søndage kan museets gæster fordybe sig i fire tematiske omvisninger og efterfølgende selv prøve kræfter med materialerne i museets værksteder.

Temaerne:
Skulpturen – 8. november
Landskabet – 15. november
Kroppen i kunsten – 22. november
Nature Strikes Back – 29. november

Hver søndag i november kl. 12-14
Det koster 30 kr. at deltage.


Tip en ven


 

Hvad er kunst